Abja-Paluoja esmatasandi tervisekeskus võtab kuju

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja haiglaga ühendatud esmatasandi tervisekeskus, kuhu kolivad perearstid, kiirabi, hambaravi ja teised, kerkib jõudsalt.
Abja haiglaga ühendatud esmatasandi tervisekeskus, kuhu kolivad perearstid, kiirabi, hambaravi ja teised, kerkib jõudsalt. Foto: Marko Saarm

​Abja haigla külge on kerkinud L-kujuline juurdeehitis, mis saab päris valmis suve lõpuks. Sügisel hakkavad seal vastu võtma perearstid ning lisaks tekib võimalus saada nõu ämmaemandalt või psühholoogilt.

Need on vaid mõned teenused, mida kolmekorruselise hoone katuse all pakkuma hakatakse. Mulgi vallavanem Peeter Rahnel rääkis, et Abja haiglat on püütud juba aastaid laiendada, aga nüüd saab see tänu esmatasandi tervisekeskuse tulekuga võimalikuks. Perearste on Abjas kolm ja Karksi-Nuias kaks. Viimati nimetatud jäävad küll oma piirkonda, aga hakkavad ka tervisekeskuses vastu võtma.

Üks Karksi-Nuia perearstidest Aive Jaakson läheb pensionile ning tema asemele otsitakse uut. Esimene konkurss, mille terviseamet korraldas, kukkus tervishoiuteenuste osakonna juhataja Pille Saare sõnul läbi, sest ühtegi soovijat polnud. Saare tähelepanekut mööda on see viimasel ajal kahjuks tavapärane, aga lahenduste otsimist jätkatakse ning plaanis on kohtuda nii valla kui piirkonna perearstidega. «Nimistu on väike, nii et suure tõenäosusega on võimalik leida inimestele sobilik lahendus arstiabi saamiseks,» lisas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles