Veekeskuse nõukogu liikmel on poliitikute otsuse pärast häbi (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Hüva
Rain Hüva Foto: Elmo Riig

Viljandi Veekeskuse nõukogu liige, ettevõtja Rain Hüva kirjutas Facebookis mõni tund pärast linna poliitikute langetatud otsust rajada veekeskus pangahoone asemele, et tal on häbi, sest poliitikud tõrjusid eemale linnas tuntud ettevõtja, kes soovis veekeskuse arendamises kaasa lüüa.

Rain Hüva ei avalda postituses, kes oli see seni saladusse jäänud investor, kes soovis koos linnaga alustada järve äärde spaa ja ujula loomist, küll aga lisas ta, et see ettevõtja on tõestanud end Viljandis mitme eduka ettevõtmisega ja olnud usaldusväärne partner oma töötajatele.

«Mõtted, et «oleme igasuguseid mehi ennegi näinud ja neid ei saa usaldada», said valdavaks sellel koosolekul,» viitas Hüva  linna võimupoliitikute kolmapäevaõhtusele arutelule, millel tund aega vaagiti, millise otsusega edasi minna. Hüva väitel otsustas kümme poliitikut toetada veekeskuse Vaksali tänava äärde rajamist ja nemad moodustasid koosolekul enamuse.

«Viljandi linna jaoks nii olulisi otsuseid ei saa vastu võtta ilma numbrilisi kuluarve omamata ning teenuse mahu ja kvaliteeti võrdlemata. Selline otsustusprotsess on Viljandi tuleviku suhtes täiesti vastutustundetu,» kirjutas Hüva oma Facebooki lehel. «Lisan ka meie partneri Viljandi valla seisukoha, et otsuseid tehakse numbrite baasilt ja eelistatakse ainult ratsionaalseid lahendusi.»

Hüva soovitas valijatel küsida neilt kümnelt hääletajalt, mille alusel nad otsustasid pöördumatult, et veekeskus ehitatakse ainult Vaksali tänavale, olemasoleva pangahoone kohale.

«Mul on jätkuvalt häbi. Kas see on tõesti viis, kuidas me kutsume Viljandisse investoreid? Kas see on viis, kuidas me käitleme oma linna edukaid ettevõtjaid?» küsis ta avalikult ja lisas, et annab endale aru, et see võis olla tema eelviimane postitus nõukogu liikmena.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles