Enam kui 2500 osalejat on ümber Viljandi järve jooksu stardiks valmis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümber Viljandi järve jooksuni on jäänud pisut vähem kui kuu ning seni on end 1. maiks kirja pannud pisut üle 2500 jooksja.
Ümber Viljandi järve jooksuni on jäänud pisut vähem kui kuu ning seni on end 1. maiks kirja pannud pisut üle 2500 jooksja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ümber Viljandi järve jooksuni on jäänud pisut vähem kui kuu ning seni on end 1. maiks kirja pannud pisut üle 2500 jooksja. Ürituse korraldajad leiavad, et selle kevade lumiseid olusid arvestades on tegemist väga hea tulemusega.

«Kui aprillis on veel paljudes kohtades lumi ning järvel kohtab uisutajaidki, on jooksule registreerumine jäänud päris paljudel osalejatel üsna viimasele hetkele,» meenutas varasemate aastate kogemust ümber Viljandi järve jooksu korraldusmeeskonna juht Mati Jürisson. «Seetõttu on praegune osalejate hulk väga positiivne, sest see ei erine oluliselt eelmise aasta aprilli alguse seisust.» Mullu püstitati 1. maiks registreerujate rekord, sest jooksule ja kepikõnnile pani end kirja pisut rohkem kui 4000 inimest.

Jürissoni sõnul tuleks nüüd registreerumisega kiirustada ja panna end kirja enne 14. aprilli. See on oluline neile, kes soovivad 1. mail saada head kohta stardirivis. 15. aprillil pannakse kokku esimene stardiprotokoll ja seda koostades arvestatakse eelmise või üle-eelmise aasta tulemusi. Need, kes registreeruvad aprilli teises pooles, saavad numbri, mis annab neile koha stardirivi lõpus.

89. ümber Viljandi jooksu üritused saavad alguse 13. aprillil kell 18, mil antakse start künnipäevajooksule. See on Viljandi staadionilt algav ja sealsamas lõppev treeningjooks, mis annab võimaluse osalejatel kevadel rajaga tutvuda. Sellele jooksule registreeruda pole vaja, stardinumbrit ei anta ning parematele auhindu ei jagata.

Päev enne suurjooksu starti ehk 30. aprillil on Viljandi staadionil lastejooksud ning Eesti koolide ja ettevõtete kümneliikmelised võistkonnad selgitavad endi seast parimad teatejooksus ümber Viljandi järve.

Ümber Viljandi järve jooksu start antakse 1. mail kell 12. Kepikõndijad asuvad rajale kümme minutit hiljem. Tänavune jooks on kogu suve kestva Selveri Eesti linnajooksude sarja avaetapp.

Jooksule saab registreeruda veebilehel viljandijarvejooks.ee.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti vanim traditsiooniline spordivõistlus, mis esimest korda sai teoks 1928. aasta 7. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles