Päästeamet keelas tänasest jääle minemise

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest ei tohi enam jääle minna.
Tänasest ei tohi enam jääle minna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästeameti peadirektori käskkirjaga hakkab alates 4.aprillist kehtima siseveekogudel üle-eestiline jääle mineku keeld. Keelu eesmärk on ennetada veeõnnetusi, säästa inimelusid ning kutsuda inimesi turvaliselt käituma.

Päästeameti ennetustöö osakonna eksperdi Mikko Virkala selgitust mööda lubatakse lähipäevadeks ilma olulist soojenemist, mis tähendab, et siseveekogude jää on muutumas väga hapraks ja ei pruugi enam inimest kanda.

«Kindlasti ärge jätke veekogude läheduses tähelepanuta oma lapsi ja lemmikloomi. Loomad ja lapsed ei taju hapra jääga seotud ohtusid ja võivad läbi õrna jää vette vajuda ning iseseisvalt sealt enam välja tulla ei suuda,» lausus ta. Virkala lisas, et varasemad kogemused näitavad, et kevadel jää sulamisega esineb probleeme peamiselt kaluritega, kes päästjate keeldu eirama kipuvad. Tänavu on kalastamise käigus hukkunud kaks inimest.

Päästeamet tuletab meelde, et eirates jääle mineku keeldu ja päästjate korraldust jäält lahkuda, on  võimalus päästjatel kutsuda sündmuskohale politsei, kes algatab vastava väärteomenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles