Esmaspäeval andis tervisekeskuses verd 21 geenidoonorit

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Synlabi laboriarsti Anneli Raave-Sepa hinnangul paneb nii laialdane geneetilise informatsiooni kogumise projekt Eesti kindlasti maailmakaardile.
Synlabi laboriarsti Anneli Raave-Sepa hinnangul paneb nii laialdane geneetilise informatsiooni kogumise projekt Eesti kindlasti maailmakaardile. Foto: Martti Reinet

​Geenidoonorid loovutasid esmaspäeval Eestis verd 494 korral. Viljandi tervisekeskuses Synlabi verevõtupunktis andis geenivaramule proovi 21 inimest. Proove võetakse kampaaniaga ühinenud haiglates ja verevõtupunktides aasta lõpuni või kuni 100 000 geenidoonorit täis saab. 

Esmaspäeval enne kella ühte oli tervisekeskuses geenidoonoriks käinud juba 11 inimest ning järjekord ukse taga. Oma järge oodanud endisele Viiratsi vallavanemale Peeter Arrole pakkus huvi võimalus saada nii enda kui ka järeltulijate kohta kasulikku infot. «Tahaks loota, et midagi sellist ei ole, mida on vaja kasutada, aga kõigeks tuleb valmis olla,» ütles Arro geenitesti tulemuste kohta. Oma sõnul jäi ta esimesest ringist välja, sest siis ei tehtud üleskutset, ja et nüüd avanes võimalus, tuli ta kohe verd loovutama. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles