Viljandi kujude mütsid ja sallid läksid kaotsi

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel sellel laupäeval soojendas August Maramaa kuju müts, mille linnavalitsuse töötajad olid talle enne vabariigi aastapäeva pähe tõmmanud.
Veel sellel laupäeval soojendas August Maramaa kuju müts, mille linnavalitsuse töötajad olid talle enne vabariigi aastapäeva pähe tõmmanud. Foto: Elmo Riig

​Teadmata isikud võtsid pühapäeval Viljandis Jakobsoni, Maramaa ja Laidoneri platsi kalaga maadleva poisi kujult mütsid ja sallid, mis olid skulptuure ilmestanud 22. veebruarist.

v

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull, kelle eestvõttel skulptuure vabariigi aastapäevaks kaunistati, märkis, et nägi kujusid külmavarustuses viimati laupäeval, aga pühapäeval pärast lõunat mütse ja salle enam ei olnud. Esmalt ei osanud Kull oma sõnul midagi kahtlustada ja eeldas, et oma maja rahvas on Maramaa kuju peakatteta jätnud. 

«Natuke imelik, et nad sel viisil oma eesmärgi täitmise lõpetasid, aga võib-olla oli keegi, kes vaatas, et aitab küll, kuigi talv on ju täies hiilguses tagasi,» nentis Krista Kull ja tähendas, et peakatted oleks võinud kujudel seni olla, kuni soojakraadid saabuvad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles