Teatrikinos läheb pungiks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm «Enam kui elu» jutustab Freddy Grenzmanni ja tema bändi Psychoterror lugu.
Dokumentaalfilm «Enam kui elu» jutustab Freddy Grenzmanni ja tema bändi Psychoterror lugu. Foto: Kaader filmist

Ugala teatrikino näitab laupäeval kahte äsja valminud dokumentaalfilmi, mis viivad vaataja Eesti punkliikumise telgitagustesse. Linale tulevad tõsielulood «Enam kui elu» ning «Pets ja Berliin». Kahe filmi vahel saab teoks vestlusring filmide autorite Taavi Aruse ja Indrek Spunginiga.

«Enam kui elu» peategelane Freddy Grenzmann on punkrokkansambli Psychoterror laulja ja poeet. Filmitegijate kinnitusel võib tema kohta tunnustavalt öelda, et ta ei ole normaalne – ei laval ega elus. Freddy looming ja elu on samaväärsed, tal on alati kõik mängus.

«Pets ja Berliin» jõuab Ugalasse directors cut versioonina ehk siis sisaldab stseene, mis televersiooni ei jõudnud. Selle filmi peategelane Peeter «Pask» Männiksoo on praegu Berliinis elav elukunstnik, punkar ja bändimees, kes on tuntud ansambli Nyrok City liikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles