Repliik. Rohujuure tasandil

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tore on kuulda, kui poliitikud pajatavad vahel kogukonna häälest, tavainimestest ja rohujuure tasandist. Selge on see, et nemad ise ei kuulu tavainimeste hulka ega rohujuure tasandile. Tavainimese hääl kogukonna rohujuuretasandilt ulatub aga otsustajate kõrvu siis, kui valimised on ukse ees, või kui see hääl läheb juba liiga kõvaks.

Põlva ja Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise vastu on kogutud tuhanded allkirjad ja meediakajastus on olnud vägev. Kõik see kokku on pannud isiklikult kohale sõitma nii tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kui peaminister Jüri Ratase enda. Sulgemise põhjendus on iseenesest loogiline: sünnitajaid jääb seal järjest vähemaks. Loogiline on see aga haigekassa arvates, kohalikud nii ei arva. Asi on läinud väga emotsionaalseks ja igal juhul on päris huvitav vaadata, kuidas see laheneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles