Teatrigaleriis näeb eripalgelist Kuud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3. aprillist saab Ugala Teatrigaleriis vaadata Martin Välliku fotonäitust «Kuu».
3. aprillist saab Ugala Teatrigaleriis vaadata Martin Välliku fotonäitust «Kuu». Foto: Elmo Riig / Sakala

3. aprillist saab Ugala Teatrigaleriis vaadata Martin Välliku fotonäitust «Kuu». Esitletud on kümmekond eriilmelist vaadet Kuule. Näitus avatakse 3. aprillil kell 18.30 ning õhtu jätkub Teatrikohvikus, kus Vällik jutustab fotode juurde lugusid.

Martin Vällik on Kuud pildistanud juba aastaid ning leiab seda tehes alati mõne uue nüansi, sest Kuu jätkab üllatamist. «Aastast aastasse, päevast päeva on Kuu väga muutlik. Ilmastikuolud, mis meil siin on, pilved ja maastikud, on muutlikud. Valguse ja varjude mäng annab sinna varieeruvuse, mis on põnevuse allikas,» on Vällik öelnud.

«Näitusel on fotosid aastast 2014 kuni 2017, kuid juhuslikku laadi etüüde Kuuga võib leida kümmekond aastat varasemastki ajast,» on kirjas teatri kodulehel näitust tutvustavas uudises.

Vällik on nentinud, et nagu muude asjadega siin elus, on ka suhe Kuuga igaühel isemoodi. «Ja kui seda suhet veel pole, siis andke sellele võimalus ja kes teab, kuhu see välja võib viia. Mind tõi praegu siia, kuid enne on viinud veel kohtadesse, kus need Kuud on saadud. Õigemini, kus Kuu on end mulle sellisel moel ilmutanud.»

Näitus «Kuu» jääb Teatrigaleriis avatuks aprilli lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles