Ministeerium hoiatab loata tegutseva kõrgkooli eest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeerium hoiatab loata tegutseva kõrgkooli eest.
Ministeerium hoiatab loata tegutseva kõrgkooli eest. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Haridus- ja teadusministeerium kinnitab, et ennast internetis kõrgkoolina reklaamival asutusel European College of Professional Studies and Research ei ole Eestis kõrgharidusõppe läbiviimise õigust ning asutus ei saa anda riigi tunnustatud diplomeid.

Veebilehel ecpsr.com on esitatud alusetu info kõrgharidustaseme õppest, riiklikust tunnustatusest ning koostööst haridus- ja teadusministeeriumiga.

Ministeeriumi kõrgharidusosakonna juhataja Margus Haidak märkis, et eksitav reklaam viitab võimalusele omandada kõrgharidus e-õppe vormis ja saada Eesti riigi tunnustatud lõpudokumente. «See ei vasta tõele ja inimesed võivad pahaaimamatult sattuda olukorda, kus neile pakutakse ebaseaduslikku tasulist teenust,» ütles Haidak ministeeriumi läkitatud pressiteates ning rõhtas, et iga õppida soovija peaks õppeasutust valides jälgima, et koolil oleks tegevusluba.

Kõrgharidusõppe avamiseks Eestis peab ülikooliseaduse kohaselt andma loa valitsus. Haridus- ja teadusministeerium teeb valitsusele ettepaneku juhul, kui õppe kvaliteeti on hinnatud ja tunnistatud piisavaks.

Asutus nimega European College of Professional Studies and Research ei ole pöördunud haridus- ja teadusministeeriumi poole õppe läbiviimise õiguse saamiseks ning valitsus ei ole andnud sellele õppe läbiviimise õigust.

Ministeerium on pöördunud politsei- ja piirivalveameti poole ebaseadusliku majandus- ja õppetegevuse kahtlustusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles