Ilmateenistus prognoosib keskmisest veidi soojemat aprilli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi aprillis võib tulla veel ka miinuskraade, kujuneb kogu kuu temperatuur keskmisest veidi soojemaks, prognoosib ilmateenistus.

Aprilli esimesel poolel on valitsevaks kevadiselt muutlik ilm. Madalrõhkkonnad liiguvad üksteise järel Atlandilt üle Briti saarte kirdesse ja nende idaserva mööda saabub meile lõunast aeg-ajalt soojemat ja niiskemat õhku. Seejärel tugevneb korraks Skandinaavia kõrgrõhuala mõju ja Eestis on sajuvõimalus väike. Seejärel saabub kõrgrõhuala serva mööda meile põhja poolt korraks jahedam ja niiskem õhumass ning õhutemperatuur langeb öösiti viie miinuskraadini. Kuu teisel poolel on ülekaalus tavapärasest soojem, üksikute sajupäevadega ilm.

Kuu keskmine õhutemperatuur on ilmateenistuse andmetel normi piires või sellest veidi kõrgem. Teenistuse andmetel on aprilli norm 3,7–5,9 kraadi. Sademeid on samuti normi piires või veidi vähem. Norm on 25—37 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles