Arvutiomanikul tuleb osata krüptoraha kaevandamist märgata

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eelmise aasta detsembris oli bitcoin’i ühiku väärtus 19 000 dollarilt, siis praeguseks on see langenud alla 8000 dollari ning paljud eksperdid 
kahtlevad selle elujõulisuses.
Kui eelmise aasta detsembris oli bitcoin’i ühiku väärtus 19 000 dollarilt, siis praeguseks on see langenud alla 8000 dollari ning paljud eksperdid kahtlevad selle elujõulisuses. Foto: Hans-Guenther Oed

Krüptoraha kaevandamine veebilehitseja abil on eelmise aasta lõpust olnud Eestis tõusuteel nagu ka iga internetti kasutava inimese tõenäosus sattuda selle ohvriks. Kahju sõltub sellest, kui edukalt kaitsemeetmeid rakendatakse.

Kiireks rahateenimiseks paigaldatakse turvanõrkustega veebilehele kood, mis lehe avanud kasutaja arvuti kaudu krüptoraha kaevandama asub.

Sihtmärkideks on tihti need lehed, millel inimesed kauem aega veedavad. Seepärast võib ohtlikeks kohtadeks pidada online-mängude, videote või uudiseportaalide keskkondi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles