Helir-Valdor Seeder: ministri pakutav plaan on ebavõrdne ja ebaõiglane

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu juhi Helir-Valdor Seedri arvates on tasuta ühistranspordi mõte õige, aga majandusminister Kadri Simsoni sellekohast plaani pole ta nõus heaks kiitma.
Isamaa ja Res Publica Liidu juhi Helir-Valdor Seedri arvates on tasuta ühistranspordi mõte õige, aga majandusminister Kadri Simsoni sellekohast plaani pole ta nõus heaks kiitma. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

​Kui suvest kavandatav tasuta bussisõit kehtestatakse sellisel moel, nagu plaanib majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson, tähendaks see Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liidri Helir-Valdor Seedri meelest, et vaesemate piirkondade maksumaksjad hakkavad ülal pidama Tallinna lähiümbruse bussiliine.

Nii ongi Seeder veendunud, et ministri pakutud plaan ei kõlba kuhugi, sest see on ebavõrdne ja ebaõiglane paljude piirkondade inimeste suhtes. Majandusminister pole seni maakonnaliinidel tasuta bussisõitu lubavat käskkirja allkirjastanud ning Seedri arvates ta seda ka ei tee, kui ei soovi oma valitsuspartneri Isamaa ja Res Publica Liiduga suurde konflikti minna.

Seeder on oma erakonna vaadete eest võitlejana nõus variandiga, et tasuta sõidu õiguse saavad kõikjal Eestis alla 19-aastased õpilased, et pääseda kodust kooli ja tagasi, ning pensionärid ja puuetega inimesed. Ülejäänutelt piletiraha küsimise peaksid otsustama maakondlikud ühistranspordikeskused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles