Suure-Jaani muusikafestivali mälestuskontsert tuleb Olustveres

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani muusikafestival kestab 16.–23. juunini.
Suure-Jaani muusikafestival kestab 16.–23. juunini. Foto: Marko Saarm

Suure-Jaani muusikafestivali esimese päeva, 16. juuni lõpetab kitarrist Jimi Hendrixi mälestuskontsert Olustvere viljaaidas. Esialgu oli see kontsert kavandatud Lõhavere linnamäele, kuid seda haldavalt riigimetsa majandamise keskuselt ei saadud luba, sest eelmise aasta suvelavastusega tekitatud kahjustused vajavad pikemat taastumist.

Produtsent Raivo Rätte sõnul oleks Lõhavere hea ilma korral olemuselt ideaalne kontserdikoht, aga halva ilma korral mitte. «Olustvere viljaait on ideaalne ja võib öelda, et kontsert toimub iga ilmaga. Proovime luua sinna erilise atmosfääri nii füüsiliselt kui vaimselt,» vahendas Rätte sõnu festivali pressiteenistus.

Jimi Hendrixi loomingule lisaks tuleb ettekandele Londonis temaga samas majas, kuid teisel sajandil elanud suurmehe Georg Friedrich Händeli «Tulevärgimuusika». Kuulajate ette astuvad 2016. aastal Grammy võitnud kitarrist Laur Joamets, Kristjan Kallas (trummid), Henno Kelp (basskitarr), Robert Linna (vokaal), kammerkoor Collegium Musicale ja kammerorkester Estonian Sinfonietta. Erikülaline on Ivo Linna.

21. Suure-Jaani muusikafestival kestab 16.–23. juunini ning 3. aprillist on piletid ja passid müügil.

Rohkem infot muusikafestival.suure-jaani.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles