Jaani Lastemaja avab sügisel uue hoiurühma

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kogudus avas lastehoiu neli aastat tagasi.
Jaani kogudus avas lastehoiu neli aastat tagasi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi Jaani kogudusele kuuluv lapsehoiuteenust pakkuv Jaani Lastemaja tähistab täna neljandat sünnipäeva. Linna noorim eralapsehoid plaanib laieneda ning avab sügisel uue hoiurühma kolme- ja nelja-aastastele lastele.

2014. aasta aprillist on Viljandi Jaani kogudus pakkunud vanalinnas Kondase keskuse kõrval paiknevas väikeses ja hubases majas hoiuteenust kuni kümnele lapsele. Kogudus on nelja aastaga omandanud arvestatava kogemuse lapsehoiu korraldamises ning võitnud klientide ja koostööpartnerite usalduse.

Abilinnapea Janika Gedvili sõnutsi avardab Jaani Lastemaja nagu ka teiste eralapsehoidude olemasolu Viljandi perede võimalusi kasvatada ja arendada oma lapsi väikeses kollektiivis. «Pean oluliseks, et Jaani Lastemajja on oodatud needki lapsed ja pered, kes kogudusse ei kuulu. See näitab Jaani koguduse avatust ja hoolimist meie kogukonnast,» kõneles abilinnapea.

Et viimasel aastal on Jaani Lastemajas kõik hoiukohad täidetud ning mitu lapsevanemat ootejärjekorras, otsustas kogudus Jaani Lastemaja tegevust laiendada ning avada sügisel Lossi tänav 35 teise hoiurühma, kuhu oodatakse eelkõige kolme- ja nelja-aastasi lapsi nii praeguste kui uute perede seast. Noorem rühm kuni kolmeaastastele lastele jätkab tegevust Pikk tänav 10 ruumides. Kaks hoiurühma loovad peredele võimaluse pikemaajaliseks koostööks Jaani Lastemajaga.

Jaani Lastemaja juhataja Mirjam Tiitus rõhutab, et lisaks kvaliteetsele ja turvalisele lapsehoiuteenuse pakkumisele on Jaani Lastemajas järjest rohkem tähelepanu pööratud lapsi arendavatele tegevustele.

Hingehariduse andmisel lähtutakse Jaani Lastemajas kristlikest väärtustest ja pärimuskultuurist. Praktikas tähendab see näiteks tähtsamate kiriku- ja rahvakalendri tähtpäevadega tutvumist. Traditsioonide hulka kuuluvad ka iganädalased kirikuhommikud Viljandi Jaani kirikus.

Jaani Lastemaja pered, sõbrad ja koostööpartnerid on täna kutsutud sünnipäevapeole ning lastemaja avatud uste päev uutele klientidele on 24. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles