Toonekurg saabus Viljandimaale

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toonekurg saabus Viljandimaale.
Toonekurg saabus Viljandimaale. Foto: Erakogu

Viljandimaal Vardja külas nähti juba esimest toonekurge, teatas tähelepanelik lehelugeja.

Eeloleval laupäeval ja pühapäeval on traditsioonilised lihavõtte linnuvaatluspäevad. Eesti ornitoloogiaühing kutsub kõiki loodushuvilisi neil päevil looduses ringi liikuma, linde vaatlema ja nähtud liike kirja panema. Linnuvaatluspäevade eesmärk on tähistada lindude kevadist saabumist ning pöörata tähelepanu meie ümber tegutsevatele lindudele.

Linnuvaatlusi võib teha kõikjal: oma koduaias, aga samuti võib teha pikema linnuretke või osaleda juhendajaga linnuvaatlusel. Palume kohatud linnuliigid, lindude arv ja vaatluspiirkond kirja panna kas PlutoFi linnuvaatluste andmebaasi või selleks loodud elektroonilisse ankeeti. Andmeid võib edastada ka posti teel aadressil Veski tänav 4, 51005 Tartu. Ühing palub andmed edastada veebi kaudu või posti teel kolmapäevaks, 4. aprilliks.

Varasematel lihavõtte linnuvaatluspäevadel on Eestis loendatud sadu tuhandeid linde enam kui 150 liigist. Eelmisel aastal loendati peaaegu 250 000 lindu 175 liigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles