Olustvere maanaised on munavärvimise asjatundjad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tublid ja toimekad Olustvere naised Tiiu Rusi, Helju Mägi ja Ellen Pallo ning nende keedetud värvilised munad.
Tublid ja toimekad Olustvere naised Tiiu Rusi, Helju Mägi ja Ellen Pallo ning nende keedetud värvilised munad. Foto: Elmo Riig

Eesti naine on tugev, tark ja osav ning saab kõigega hakkama. Kui temalt uurida, kuidas mune värvida, tuleb vastuseid nagu Vändrast saelaudu. Igaüks on sünnist saadik lihavõttepühade aegu mune värvinud. 

Kolm Olustvere maanaiste seltsi liiget tegid Sakalale munade näidisvärvimise, milles selgus, et kõige paremad on selles töös sibulakoored.

Tänapäeva trükivärv ei haaku

Peagi 85. sünnipäeva tähistav Helju Mägi oli seltsimajja kohtumisele tulnud kodus värvitud munadega. Tema oli mässinud munade ümber Maalehe ilusate värviliste piltidega tükid, nende vahele pannud kohvipuru ja muid värviandjaid. Väga hästi see eksperiment ei õnnestunud, sest tänapäeva trükivärv ei jäänud keetes hästi munade külge. Omal ajal olevat ajalehepildid kenasti munadele peale jäänud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles