Linna veekeskuse plaani sekkus saladuslik investor (7)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veekeskuse arendajad on välja arvutanud, et Vaksali tänava äärde ehitades maksaks see 410 000 eurot rohkem kui Kaalu tänaval. Kummas kohas veekeskus kiiremini valmiks, seda ei osata arvata.
Veekeskuse arendajad on välja arvutanud, et Vaksali tänava äärde ehitades maksaks see 410 000 eurot rohkem kui Kaalu tänaval. Kummas kohas veekeskus kiiremini valmiks, seda ei osata arvata. Foto: Marko Saarm

​Linna võimupoliitikud ei suutnud sel nädalal otsustada, kuhu peaks Viljandi veekeskus kerkima, ning hiljuti välja ilmunud ja seni saladuses hoitava erainvestori järveäärse spaaujula plaan pani mõne neist arvama, et linn ja vald peaksid üldse kogu plaanist loobuma.

«Jah, minuga on ühendust võtnud erainvestor, kes on huvitatud Viljandisse spaaujula rajamisest, ning järgmise nädala hakul tuleb ta sellest minuga rääkima,» tõdes Viljandi linnapea Madis Timpson. Ta lisas, et investori nime ta avaldada ei saa, aga see ettevõte olevat Eesti spaaturul tuntud tegija. Spaaujula kohana on linnapea sõnul olnud põgusalt arutuse all järveäärne piirkond. Sakala andmetel käib jutt vana Vikerkaare restorani kinnistust.

Väljapakutud idees pole viljandlastele midagi uut. Kava järgi ehitaks ettevõtja spaa ise valmis ja peaks seda ka üleval, linn aga maksaks talle igal aastal lepingus ettenähtud summa ning saaks vastu tasuta ujulaaega oma koolilastele. Sellist skeemi on linnasvalitsuses 15 aasta jooksul arutatud mitmel korral, aga lõpuks on  ettevõtja küsitav summa osutunud liiga suureks või on too plaanist loobunud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles