Nädala nägu. Väljapaistja

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Hallemaa
Helmut Hallemaa Foto: Elmo Riig

Ekspeaminister Taavi Rõivas kulutas ümmarguselt 24 eurot vähem kui neli ametivenda riigikogus, aga sellest piisas, et pääseda väljatoomisest. Rõivase parteikaaslane Reformierakonnas Kalle Palling, rahvuskonservatiiv Arno Sild ning keskerakondlased Olga Ivanova ja Helmut Hallemaa pruukisid läinud aastal kuluhüvitise sajaprotsendiliselt ära ja sattusid lõppeval nädalal seeläbi avaliku tähelepanu esiritta.

Et neist neljast rahvasaadikust kandideeris Järva- ja Viljandimaa valimisringkonnas üksnes Hallemaa, pälvis Sakala veergudel tähelepanu tema. Olgu märgitud ka, et siinse ringkonna suuruselt järgmine kuluhüvitiste kasutaja oli mullu teine Keskerakonna liige Kersti Sarapuu, kel jäi maksimumsummast, mis oli 12 374 eurot 88 senti, puudu 167 eurot 94 senti.

Riigikogulaste kuluhüvitistega pole iseenesest midagi valesti. On täiesti ootuspärane, et rangelt tööga seotud väljaminekute eest tasub tööandja. Nende hüvitiste ümber olev kriitiline foon ei ole aga tekkinud tühja koha pealt, vaid selle on loonud osa parlamendiliikmed, kes on maksumaksja raha küsitavalt kasutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles