Nädala tegu. Pikka pidu pole

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Praktika olevat tõe kriteerium. Kui nii, siis sai eelmisel laupäeval tõestatud, et natsisümbolitel ei ole Viljandi linnapildis kohta.

Nimelt otsustas Allika tänava maja elanik põhjusel, mis on ilmselt üksnes talle endale lõpuni arusaadav, haakristiga lipu vardasse tõmmata. Ei möödunud aga täit tundigi, enne kui politsei selle konfiskeeris.

Siinkohal väärib märkimist, et Eesti seadused iseenesest ei keela säärast sümbolit kasutada, juhul kui sellega ei kutsuta üles vihkamisele või diskrimineerimisele. Ent nagu selgitas Viljandi politseijaoskonna välijuht Hanory Heinaste, võivad niisugused sümbolikandjad õhutada avalikus ruumis korrarikkumisi ja inimesi häirida, mistõttu korrakaitsjad võtavad need ohtu ennetades maha. Ehk siis veel kord: praktikas ei ole fašismiga otsest seost loovate sümbolitega kõigi nähes vehkides pikka pidu. Kui politseinikud saavad sellest teada, siis nad arusaadavatel põhjustel sekkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles