Künnipäevajooks on tänavu päev varem

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Künnipäevajooksu start ja finiš on Viljandi staadionil ning joostakse ümber Viljandi järve.
Künnipäevajooksu start ja finiš on Viljandi staadionil ning joostakse ümber Viljandi järve. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui neli aastat on künnipäevajooksule starditud 14. aprilli õhtul ehk kalendri järgi künnipäeval, siis tänavu otsustasid korraldajad tiheda jooksukalendri tõttu korraldada tavapärase treeningu ümber järve jooksu rajaga tutvumiseks 13. aprillil.

Päev tavapärasest varem starditakse seetõttu, et 14. aprillil on Viljandi järve äärsel terviserajal kavas Kolme Tamme jooks ning pühapäeval, 15. aprillil selgitatakse Karksi-Nuias Viljandimaa maanteejooksumeistreid, põhjendavad korraldajad tehtud muudatust järvejooksu kodulehel.

Künnipäevajooksu start antakse Viljandi staadionil reedel, 13. aprillil kell 18.

Künnipäevajooks on ellu kutsutud selleks, et nii jooksjad kui kepikõndijad saaksid ühiselt teha ümber järve rajal treeningu. Rahvapärimuses on põllumees sel päeval välja võtnud kevadised töövahendid ja sättinud need algavaks hooajaks korda. Jooksjatel on sel päeval paras proovida kevadist sportlikku vormi ning uurida Viljandi järve ümbritseva raja olusid.

Künnipäevajooksu start ja finiš on Viljandi staadionil ning joostakse ümber Viljandi järve. Rajavalik on vaba, kuid Sammulis olevasse hobusekoplisse sel päeval jooksjaid nende turvalisuse huvides ei lubata.

Jooksjatel või kepikõndijatel pole künnipäevajooksule vaja varem registreerida. Stardinumbreid ei jagata, finišiprotokolli ei koostata ning paremaid ei autasustata. Rajal on üks joogipunkt.

Hoolimata õues valitsevatest üsna lumistest oludest on end 1. mail startivale ümber Viljandi järve jooksule kirja pannud rohkem kui 2000 osalejat. 31. märtsi viimasel minutil lõpeb suurjooksule registreerimise kolmas voor. Esimene stardiprotokoll koostatakse 14. aprilli järel, sest sel päeval lõpeb registreerimise neljas voor. Aprilli keskpaigaks registreerimine on tähtis kõigile neile osalejatele, kellele on oluline koht stardikoridoris ning mullusest või tunamullusest jooksust ette näidata tubli tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles