Viljandisse tuli mitu teatriauhinda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Komissarov töötab Ugalas kunstniku-dekoraatorina 1987. aastast.
Eve Komissarov töötab Ugalas kunstniku-dekoraatorina 1987. aastast. Foto: Elmo Riig

NUKU teatris kuulutati teisipäeva õhtul välja 2017. aasta parimate teatritööde auhinnad. Neid jagati 22 kategoorias ja mõnes andis žürii välja ka kaks auhinda.

Lavastust ettevalmistava töötaja auhinna sai Ugala kunstnik-dekoraator Eve Komissarov, kelle juhendamisel on teater olnud juba aastaid tulevaste visuaaltehnoloogide praktikabaas. Komissarov on arendanud lavatagust professionaalsust, olnud usaldusisik ja nõuandja paljudele teatritöötajatele, sealhulgas just noortele. Eve Komissarov ütles, et visuaaltehnoloogia tudengite ja vilistlaste kõnedele ei jäta ta kunagi vastamata, olenemata kellaajast ja päevast.

Reet Neimari nimelise kriitikaauhinna sai teenekas teatrimees Jaak Allik (pildil), kes oli Ugala kunstiline juht aastatel 1983–1988 ja 1991–1995 ning Ugala juht aastatel 2001–2003. Tema puhul tõi žürii esile klassikalise teatrikriitika põhiprintsiipide elushoidmist, oskust tõlgendada lavastustervikut ja selle kohta ajas kogemustest kantud panoraamvaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles