Juhtkiri. Riigikogulaste pahupidi taskud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Eestlastena võiks meil olla oma riigi ja esindajate suhtes nii palju nõudlikkust, et me ei lepi sellega, kui mõni riigikogu liige käitub kuluhüvitisi kasutades küsitavalt, et mitte öelda ebaeetiliselt. Sellistel puhkudel ei tohiks kosta, et musti lambaid on igas karjas. Nende 101 mehe ja naise suhtes peaks latt olema kõrgel ja kui mõni neist selle alt läbi jookseb, peaks järgnema tugevam reaktsioon kui jõuetu õlakehitus.

Jah, väiklaseks ei tohi samuti minna. Ent kui riigikogulane laseb maksumaksjail hüvitada 4300 euro eest tema enda kirjutatud raamatute ostmise, nagu tegi eelmisel aastal keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin, siis sellega rahulolematus ei tähenda kiuslikkust, vaid Eesti riigi hea nime eest seismist.

Kahjuks ei ole me veel sealmaal, et säärased vääratused oleks parlamendi tasandil haruharvad erandid, mis kinnitavad reeglit. Stalnuhhini käitumisega võrreldavaid tegusid kipub aasta-aastalt ikka ja jälle päevavalgele tulema. Meenutagem kas või nüüdseks poliitikast lahkunud Priit Toobali kurikuulsaid kütusearveid, mille Sakala mõne aasta eest paljastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles