Polisteameti muudab teenindussaalide lahtiolekuaegu (1)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja Piirivalveameti teenindussaal asub Viljandis Pargi tänava politseimajas.
Politsei- ja Piirivalveameti teenindussaal asub Viljandis Pargi tänava politseimajas. Foto: Marko Saarm / Sakala

1. aprillist on kõik politsei- ja piirivalveameti teenindussaalid iga kuu viimasel neljapäeval avatud pool päeva. Esimene lühendatud tööpäev on Viljandi teeninduses 26. aprillil, mil kliendid saavad dokumenditoiminguid teha ajavahemikul kella 9–12. Ülejäänud kuu jooksul töötavad teenindused tavapärase graafiku alusel.

«Teeninduste lahtiolekuaegade muutmine tuleneb ühelt poolt sellest, et märtsikuuga lõpeb teenindussaalides tavapärasest mitu korda suurem tunglemine, mis oli valdavalt seotud peatatud sertifikaatide uuendamise vajadusega. Teisalt tingis selle asjaolu, et vabaneva pooliku päeva arvelt avaneb klienditeenindajatel võimalus sisemiseks infovahetuseks, koosolekute ja koolituste tegemiseks, arhiivide korrastamiseks, dokumentide hävitamiseks ja paljuks muuks kasulikuks, mis aitab meie spetsialistidel teha vastutusrikast tööd rõõmsalt ja professionaalselt,» kõneles Lõuna prefektuuri teenindustalituse juhataja Angela Kahar ameti pressiteenistuse vahendusel.

Kahar lisas, et teeninduste lahtiolekuaegu muutes ja lühendatud päeva välja valides võeti aluseks eeskätt teeninduste külastatavuse statistika. Sellest segus, et kõige populaarsem külastusaeg jääb peaaegu kõigis teenindustes päeva esimesse poolde. Pealelõunast alates hakkab inimeste arv märgatavalt kahanema.

Teenindustalituse juhataja loodab, et kõik külastajad leivad teeninduste lahtiolekuaegade sees endale sobiva aja vajaliku dokumendi taotlemiseks ning aja kokkuhoiu mõttes on kasulik see varem internetis broneerida. Ainukest kohustuslikku isikut tõendavat dokumenti ID-kaarti on võimalik taotleda ka elektroonselt e-teeninduses. Täpsem info on politsei veebilehel www.politsei.ee.

Lõuna prefektuuri teenindused Tartus, Jõgeval, Põlvas, Valgas, Viljandis ja Võrus on avatud esmaspäevast reedeni kella 9–17. Iga kuu viimasel neljapäeval oodatakse kliente kella 9–12.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles