Puuetega inimesed saavad taotleda kodu kohandamise toetust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linnavalitsus annab teada, et aitab koos riigiga kohandada puuetega inimeste kodusid nende vajadustele vastavaks. Projekti esitamiseks on Viljandi linnavalitsusel vaja kokku korjata kodu kohandamist vajavate isikute andmed ja soovid.

Linnavalitsus ootab avaldusi kodude kohandamise soovidega 13. aprilliks. Taotluse leiab Viljandi linna kodulehelt ja sotsiaalametist ning selle võib saata e-postiga aadressil viljandi@viljandi.ee või tuua paberil linnavalitsuse sotsiaalametisse.

Viljandi linnavalitsuse saadetud teates on kirjas, et kohandamine tähendab eluruumi ümberehitamist sellisel viisil, kus inimesele on loodud tema erivajadustest tulenevad spetsiifilised ümberehitused, näiteks kaldtee, platvormtõstuk ja nii edasi. Samuti puudest tulenevad tavapärased ümberehitused nagu pesemisruumis vanni asendamine dušiga. Kohandamise käigus võib rajada erivajaduse tõttu ohutust tagava piirde, aiavärava automaatika või tuua köögi tööpinnad ja tehnika madalamale tasapinnale.

Lähiaastatel toetab riik omavalitsusi ligi kümne miljoni euroga Euroopa Regionaalarengu Fondist, et kohandada 1955 erivajadusega inimese kodud. Projekti lõpuks, aastaks 2023, on planeeritud kohandada üle Eesti 2000 erivajadusega inimese eluruumi.

19. märtsist 15. juunini on avatud esimene taotlusvoor, kuhu ka Viljandi linnavalitsus plaanib taotluse esitada, et kohandada Viljandi puuetega inimeste eluruume. Riik kompenseerib Euroopa Regionaalarengu Fondist kodude kohandamise 85 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles