Viljandimaal nähti liikumas haiget karu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimehe rajakaamerasse jäi karu, kes põeb nahahaigust.
Jahimehe rajakaamerasse jäi karu, kes põeb nahahaigust. Foto: Erakogu

Viljandimaal jäi eelmisel nädalal jahimehe rajakaamerasse taliuinakust ärganud karu, kes põeb nahahaigust, kirjutab Eesti jahimeeste selts oma veebilehel.

Esmapilgul kahtlustasid jahimehed kärntõbe, kuid see võib olla ka mõni muu nahahaigus. Pildilt on selgelt näha, et pruunkaru on oluliselt kaotanud nii karvkatet kui kehakaalu.

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) marutaudivastase vaktsineerimise projektijuhi Enel Niine sõnul võib on foto järgi on diagnoosi sisuliselt võimatu panna. «Ilmselgelt on tegu generaliseerunud nahahaigusega, aga algpõhjust võib vaid oletada, sest põhjuseid võib olla mitu,» selgitas Niin seltsi kodulehel ja lisas, et tegu võib olla nahaparasiidi, seenhaiguse või muu sellesarnasega. «Karul on ka oma sügeliste variant, aga lähiriikides see levinud ei ole,» lisas ta.

VTA soovitab karu haiguse väljauurimiseks jahimeestel võtta proovid ning diagnostiliseks uurimiseks viia need kas maaülikooli või veterinaar- ja toidulaboratooriumisse. Võimaluse korral saab keskkonnaamet haige uluki küttimiseks väljastada eriloa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles