Direktorita Oja kool pingutab tegevuslubade nimel

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Oja kool kutsus eelmisel neljapäeval vanemaid infotundi, et tutvustada õpivõimalusi, pole veel teada, kas ta saab haridusministeeriumilt järgmiseks õppeaastaks ka tegevusload.
Kuigi Oja kool kutsus eelmisel neljapäeval vanemaid infotundi, et tutvustada õpivõimalusi, pole veel teada, kas ta saab haridusministeeriumilt järgmiseks õppeaastaks ka tegevusload. Foto: Marko Saarm

​Viljandi südalinnas tegutseva Oja erakooli esimese kooliastme tegevusloa kehtivus lõpeb 31. augustil. Et tegevust jätkata ja saada ka teise kooliastme luba, nagu õppeasutuse eestvedajad soovivad, tuleb pingutada, sest eelmise aasta lõpus tehtud järelevalve tuvastas õppeasutuses hulga puudusi. 

Näiteks oli probleeme õppekava täitmisega, sest õppetegevus polnud korralikult dokumenteeritud. Kiita polnud ka õpetajate kvalifikatsioon, sest ainult ühel koolis töötavatest õpetajatest oli vajalik ettevalmistus. Lisaks õppis osa õpilasi teist korda kolmandas klassis ja vanematele oli lubatud, et kui saadakse teise kooliastme koolitusluba, võib nad viia üle viiendasse klassi. Haridusministeeriumile ei meeldinud veel tugiteenuste kättesaadavus ja palju muud. 

Eelmisel nädalal kutsus Oja kool lapsevanemaid infotundi, et tutvustada Ingeri majas õppimise võimalusi. Viljandi valla Teatajas ilmunud artiklis märkis lapsevanemana alla kirjutanud Piret Anier, et kool taotleb aprillist haridus- ja teadusministeeriumilt sügiseks juurde teise kooliastme ehk septembrist saab kooliharidust kuni kuuenda klassini. Lisaks kutsus ta vaatama, kuidas toimib direktorita kool – seal on selle asemel koordinaator ning vastutusaladepõhine juhtimine.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles