Maanteeamet soovitab naastrehvide vahetamisega viivitada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet soovitab talverehvide vahetamisega veel oodata.
Maanteeamet soovitab talverehvide vahetamisega veel oodata. Foto: Elmo Riig

Arvestades lähiaja ilmaprognoose, ei soovita maanteeamet naastrehvide vahetamisega kiirustada. Maanteeameti liiklusohutuse osakonna ekspert Villu Vane ütles uudisteagentuurile BNS, et majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse kohaselt võib naastrehvidega sõita 15. oktoobrist 31. märtsini, erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude püsimise korral võib seda teha 1. oktoobrist 30. aprillini.

Vane märkis, et Eesti klimaatilisi iseärasusi ja ilmaolude suurt erinevust eri piirkondades arvestades on tehtud suverehvidele ülemineku aeg paindlikuks. «Sõidukijuhile on antud otsustusõigus selle üle, kunas suverehvidega sõitma hakata. Riigi poolt ei kuulutata talviste tee- ja ilmaolude esinemist välja, sest eri piirkondades võivad ilmaolud olla väga erinevad,» sõnas Vane. «Arvestades tänaseid ilmaprognoose, ei pea naastrehvide vahetamisega kiirustama.»

Villu Vane
Villu Vane Foto: Toomas Huik

Vane märkis, et riik on sätestanud aja, millal enam ei tohi naastrehve kasutada. «See on alates 1. maist. Seda arvestab oma töös ka politsei- ja piirivalveamet. Enne 1. maid kedagi naastrehvide kasutamise eest ei karistata,» ütles ta.

Ka politsei ei soovita suverehve enne pidevate plusskraadide saabumist alla panna, sest talverehv aitab praegustes oludes jäite ja ootamatute sadudega paremini teel püsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles