Teatejooks kogub annetusi ratastoolikasutajatele kohandatud mängupargi rajamiseks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud aastal osales Viljandispeetud jooksul ligemale 700 Viljandimaa koolinoort.
Läinud aastal osales Viljandispeetud jooksul ligemale 700 Viljandimaa koolinoort. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu 13. korda peetav Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus kogub sel korral annetusi, et rajada Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juurde ainulaadne mängu- ja treeningpark, mis on kohandatud liikumisvõime kaotanud patsientidele.

«Teatejooksuga on meie südamesoov nakatada lapsi liikumisrõõmuga, mis annab hea tervise ja väärtuse kogu eluks. Tänavusele jooksule ootame liikumisest rõõmu tundma rekordiliselt üle 13 000 lapse, jooksma üheskoos nende eakaaslaste heaks, kes on õnnetu juhuse või haiguse tõttu kaotanud liikumisvõime ning vajavad spetsiaalset ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses,» ütles üks teatejooksu eestvedajatest Erik Pallase.

Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses saab igal aastal ravi ligikaudu 3500 patsienti, kelle liikumisvõime on vähenenud või täielikult kadunud. Et arendada ravivõimalusi ja aidata nii väikestel kui täiskasvanud patsientidel uue olukorraga kohaneda ka väljaspool haigla- ja koduseinu, teeb keskus ettevalmistusi ratastoolikasutajatele mõeldud treening- ja mängupargi rajamiseks Haapsalu promenaadi äärde.

Rajatav park on mõeldud nii lastele kui ka täiskasvanud patsientidele ning sealsed teed, pinnas ja kasutatavad treeningseadmed on loodud ratastoolikasutajate vajadusi arvesse võttes.

«Pargi rajamisega soovime leida lahenduse kolmele probleemile: luua puudega lastele ligipääsetavad mängimisvõimalused, tagada treeningvõimalused liikumispuudega täiskasvanutele ning tekitada ratastoolikasutajatele arendavad tasapinnad, mis oleks seotud ühtseks tervikuks mänguväljaku ja treeningseadmetega,» ütles keskuse juhataja Priit Eelmäe.

Rajatavat parki hakatakse kasutama aasta läbi ning avatud ka linnakodanikele ja Haapsalu külalistele. Pargi eeldatavaks maksumuseks kujuneb 200 000 eurot, millest on varasemate teatejooksude ning sinilillekampaaniaga kogutud ligikaudu 57 000 eurot.

Heategevuslik teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, millel lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Teatejooksule on oodatud osalema kõik V–IX klassi noored, kellele meeldib liikuda ja kes soovivad anda oma panuse heategevusse. Osalema oodatakse kaheksaliikmelisi võistkondi, kus vähemalt pooled osalejatest on tüdrukud. Täpsed võistlusreeglid on üleval kodulehel www.teatejooks.ee.

Teatejooksust osavõtt on kõigile lastele tasuta ning registreeruda saab hiljemalt 24. aprillil kodulehel www.teatejooks.ee.

Läinud aastal osales 11. mail Viljandi Jakobsoni kooli staadionil peetud jooksul ligemale 700 Viljandimaa koolinoort. Kogu Eestis jooksis heategevuse nimel 12 000 põhikoolide õpilast 25 paigas.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses saab toetada aasta läbi, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Teatejooksu korraldab mittetulundusühing Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetajad Kultuurkapital, Tallinna ja Tartu linn, Rademar ja Eesti kergejõustikuliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles