Vanapagana metsamajja pääseb ette teatades

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) muutis Viljandimaa piiri ääres asuva Vanapagana metsamaja külastuskorda nii, et sinna ei saa enam vabalt igal ajal siseneda, vaid tuleb maja kasutamisest teada anda.


Kuigi Vanapagana metsamaja asub Järvamaal Rassi külas, on ka Viljandimaa inimesed olnud selle tihedad külalised.



Varem kandis ehitis metsaonni nimetust ja nagu teisedki RMK metsaonnid, oli külastajatele alati avatud. Samamoodi on juhuslikud matkajad peavarju saanud Saeveski metsaonnist, mis asub Vanapagana omast nelja kilomeetri kaugusel.



Nüüd on RMK Vanapagana metsaonni ümber nimetanud metsamajaks ning sinna pääseb ainult varem registreerudes.



RMK Sakala puhkeala juhataja Ly Laanemetsa sõnul tingis sellise muudatuse asjaolu, et viimasel aastal on maja mitu korda lõhutud ning selle sisustusega hoolimatult ümber käidud.



«Seepärast otsustati maja sulgeda ning seda saavad kasutada need, kes on varem interneti teel broneeringu teinud ning selle eest ka tasuvad,» kõneles ta.



«Kui aga mõni seltskond juhuslikult maja juurde jõuab ja ööbida soovib ning maja ei ole hõivatud, on võimalik selle eest tasuda sularahas kohapeal perenaisele, kelle kontakti saab broneerimiskeskusest.»



Külastust saab broneerida

RMK kodulehe

kaudu ning broneerimiskeskuse telefoninumber on kirjas maja juures tõkkepuul. Üks öö majas maksab 500 krooni.



Ly Laanemetsa selgitust mööda välistab selline süsteem anonüümsuse ning maja külastajad vastutavad hoone heakorra eest.



«Juhuslikult sinna kanti juhtunud ja kiiret öömaja otsiv matkasell võib aga minna mõne kilomeetri kaugusel asuvasse Saeveski metsaonni, mille uksed on endiselt avatud ning mille kasutamine ei vaja etteregistreerimist,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles