Maakonnas uueneb neli metsateed

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimetsa majandamise keskus on igal aastal metsateid parandanud ja neid ka juurde ehitanud. Fotol on Soomaal uuendatud metsatee 2015. aasta kevadel.
Riigimetsa majandamise keskus on igal aastal metsateid parandanud ja neid ka juurde ehitanud. Fotol on Soomaal uuendatud metsatee 2015. aasta kevadel. Foto: Marko Saarm

​Riigimetsa majandamise keskus (RMK) uuendab tänavu Viljandimaal neli metsateed ning jõuab valmis kahe maaparandustööga.

RMK metsaparandustalituse juhataja Margus Reimann ütles, et kaks metsateed on Viljandi vallas Vaibla kandis, üks Põrga külas ja üks tee jääb Mulgi valda Ikepera järve lähedale. 

Kokku uuenevad need neli metsateed kaheksa kilomeetri pikkuselt ning maaparandussüsteemid hõlmavad Vaibla ja Ikepera kandis 765 hektarit.

«Veame teedele peale 40 sentimeetri paksuse kattekihi, kaevame üle kraavid ja vahetame vanad teetruubid uute vastu. Samuti rajame mahasõidud ning tagasipööramise platsid,» selgitas Reimann. «Uuendame ka maaparandussüsteemide kraave ja vahetame truupe, lisaks korrastame tuletõrjetiike ning teeme üht-teist veel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles