Sakala pidas sünnipäeva koos Jakobsonidega

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala ootas laupäeval Wimkasse lugejaid ja möödujaid. Pildil vasakul Lea Kotsar, kes oli üks kahest Jakobsonist.
Sakala ootas laupäeval Wimkasse lugejaid ja möödujaid. Pildil vasakul Lea Kotsar, kes oli üks kahest Jakobsonist. Foto: Elmo Riig

​Sakala võõrustas laupäeval Wimkas lehelugejaid ja linnakodanikke ning mõlemad Jakobsoniks kostümeeritud tulijad lahkusid ürituselt Sakala peatoimetaja Hans Väre tunnustusega: Lea Kotsar sai tänuks suure tordi ning Juhan Änilane meenekomplekti.

Lea Kotsar ütles, et on tõeline Jakobsoni fänn. «Öösel kell neli ärkasin üles ja kirjutasin talle luuletuse,» kirjeldas ta suurmeheks kehastumise protsessi. Kõige raskemaks nimetas ta seejuures habeme meisterdamist, mis oli üksjagu aega võtnud. Ta tänas muuseumirahvast, kes teda ettevõtmises oli toetanud ja talle Jakobsonist pildi saatnud, et tema loodud koopia võimalikult tõetruu saaks. Sakala viktoriini võitis Ella Ruus ning lehetellijate vahel loositud tordi sai Harris Rüütel.

Äraspidisel pressikonverentsil esitasid Sakalale küsimusi Ugala teatri juht Kristiina Alliksaar, Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Matsin, Viljandi linnapea Madis Timpson ja riigikogu liige Helir-Valdor Seeder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles