Viljandis kõlas kaheksa maailmaesiettekannet

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval Viljandis kõlanud palu hakkavad nüüd õppima kõik orkestrid, kes on võtnud sihiks esineda 27. laulu- ja 20. tantsupeol «Minu arm».
Laupäeval Viljandis kõlanud palu hakkavad nüüd õppima kõik orkestrid, kes on võtnud sihiks esineda 27. laulu- ja 20. tantsupeol «Minu arm». Foto: Rene Mitt

​Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum rõõmustas, et sai just oma kodulinnas osa kaheksa teose maailmaesiettekandest.

Laupäevasel laulupeo orkestripalade esitlusel Viljandi Kesklinna koolis ei kandnud palu ette professionaalid, vaid lapsed ja noored. Weidebaumi hinnangul oli see väga hea, sest kõik dirigendid, kes olid esitlust kuulama ja vaatama tulnud, nägid, kus on keerukused ja mis tuleb lihtsamalt välja, ning see mõistmine oli väga ehe.

Laupäeval esinenud noored olid uudispalasid selgeks õppides teinud lühikese ajaga ära väga suure töö. Kõigil teistel orkestritel see töö alles algab. 15 kuud on jäänud, et palad laulupeoks selgeks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles