Muusikud esitavad Pauluse kirikus suurvormi

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia segakoori juhatab  Pille Kährik
Kultuuriakadeemia segakoori juhatab Pille Kährik Foto: Erakogu

Suure nädala kolmapäeval, 28. märtsil kell 18 kõlab Viljandi Pauluse kirikus vaimulik suurvorm, Gabriel Faurè reekviem. See teos on oma romantilise, tundelise ja meloodilise helikeele tõttu kuulajate südameid võitnud juba terve sajandi.

Faurè oli üks väljapaistvamaid XIX sajandi lõpu ja XX sajandi alguse prantsuse muusikuid. Reekviemi ei kirjutanud Faurè konkreetse inimese mälestuseks, vaid oma sõnul lihtsalt naudingu pärast. Selle esmaesitus oli 1888. aastal Pariisis. Valdava õrna meeleolu tõttu on seda nimetatud surma hällilauluks. Faurè tegi oma reekviemi aastate jooksul mitu korda ringi. Lõppversioon, mis on kirjutatud täiskoosseisule, kanti esimest korda ette 1900. aastal samuti Pariisis.

Pauluse kirikus kõlava ettekande muusikalised jõud on kõik seotud Viljandiga: kultuuriakadeemia segakoor, solistid Emily Ruus ja Jüri Liiva ning organist Tuuliki Jürjo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles