Esimestena astusid raekotta lapsed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi raekojas oli eile avatud uste päev, mis algas lasteaialaste külaskäiguga ning lõppes meenutustega raekojast kui abielusadama algusest.


Kohe pärast kella kümmet, kui raekoda külaliste vastuvõtuks avati, saabusid esimesed viljandlased ning mudilaste grupid Männimäe, Mesimummu, Mängupesa ja Krõlli lasteaiast, kokku umbes sada last. Nad tegid majas ringkäigu, kiikasid kabinettidesse, uudistasid kingituste vitriine ja paksude raamatute lauda ning läksid ka linnapea jutule.



Tänapäeva lapsed on nutikad ja üldse mitte arad.



«Mis kepp see on?» tahtis teada Krõlli lasteaia poiss Karl. Ja nii jutustaski Kalle Jents kunagisest linnapeast August Maramaast, kes, kepp käes, mööda linna kõndis ja selle ehitamise plaane pidas. Sinna, kuhu ta kepiotsaga augu torkas, tuli puu istutada.



«Kas see kepp on sada aastat vana?» tahtis teine tarkpea teada ning kolmas oli hoopis märganud linnapea kabinetis imelikku musta ust ja selle eest suurt võtit. Nad saidki vaadata, mis on selle ukse taga.



Lahkudes jätsid krõllid linnale tänutäheks värskelt remonditud magamistoa eest endi maalitud taldriku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles