Akadeemia avalikustab võitja

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
II koht Termiit
II koht Termiit Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kultuuriakadeemias avatakse täna ümbrikud, kus on kirjas eelmisel nädalal lõppenud arhitektuurikonkursi võitjad.


Eelmisel nädalal valis žürii välja preemia väärilised tööd, kuid seni pole andmeid, kes on nende teoste autorid. Täna keskpäeval avatakse akadeemias ümbrikud, kus on kirjas iga töö autorid.

Konkursi võitjaks on valitud töö nimega «Põlendik» ja selle autor saab preemiaks 240 000 krooni. Kogu võistluse preemiafond on 600 000 krooni ja tegemist on Viljandi kõigi aegade suurima arhitektuurivõistlusega.

Viljandi kesklinna kavandatava kultuuriakadeemia uue õppehoone arhitektuurivõistluse võitis kavand, mille kohaselt tuleks maja fassaad põletatud puidust ja kolme klaasgaleriiga.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktori Anzori Barkalaja sõnul meeldis see töö nii arhitektidele kui kõrgkooli töötajaile.

Teise koha pälvis töö «Termiit», mis eiras küll arhitektidele esitatud tingimusi ja läks vastuollu linna detailplaneeringuga, kuid oli arhitektuuriliselt väga kõrgel tasemel. Kolmanda koha sai töö nimega «Will ja Indie».

Ostupreemia teenis töö nimega «Müür» ning eripreemiaga märgiti ära võistlustöö «Loomaja».

Kokku laekus võistlusele 25 tööd, millest tänasesse finaali pääses üheksa.

Enam kui sada miljonit krooni maksva neljakorruselise hoone ehitus praeguse Rubiini kino ja selle ees asuva pargi asemele võiks Barkalaja hinnangul alata järgmisel suvel. Praegu koostatakse projekte, et leida ehitusraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles