Purjus mees maadles maanteel rattaga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus rattur ei tulnud pimedal teel oma sõiduvahendi valitsemisega toime ja tekitas ohtlikke olukordi. Foto on illustratiivne.
Purjus rattur ei tulnud pimedal teel oma sõiduvahendi valitsemisega toime ja tekitas ohtlikke olukordi. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Mustla lähedal Raassilla külas tuigerdas laupäeva õhtul purjus mees koos jalgrattaga. Ta kukkus mitu korda sõiduteele ning politseinikel tuli kiiresti juhtunule reageerida, et maanteel traagilist õnnetust ei juhtuks.

Häirekeskusesse helistanud juhuslik mööduja kirjeldas, et ilmselt purjus mees tuigerdab pilkases pimeduses maantee ääres. Ta olevat vähemalt korra teele kukkunud. Olukord oli kirjelduse järgi väga ohtlik.

Politseinikud tabasid mehe kella 21.15 ajal ratast enda kõrval lükkamas. Ohu kõrvaldamiseks pandi purjutaja koos rattaga politseiautosse ja sõidutati lähedal asuvasse tallu, kus ta lähedaste hoole alla anti. Politsei tänab purjus mehest politseile teada andnud juhuslikku möödujat, sest see aitas ära hoida õnnetust.

Nädalavahetusel panid korrakaitsjad alkomeetrisse puhuma 109 juhti ning pühapäeval tabasid nad purjus jalgratturi. Tema suhtes algatatakse menetlus, mis sarnaneb purjus autojuhi omaga, ainult selle vahega, et jalgratturilt ei saa karistuseks ära võtta juhtimisõigust.

Kahe päeva jooksul juhtus ka paar kergemat liiklusõnnetust, milles ükski inimene kannatada ei saanud. Näiteks teatati laupäeval kell 19.45, et Viljandi vallas Taganurga külas on Scania veok kraavi sõitnud.

Juht märgistas avariisündmuspaiga ohukolmnurkadega ning kinnitas, et meedikute ega korrakaitsjate abi ta ei vaja. Oma autorongi teele tagasi tõmbamise korraldas ta ise.

Viljandi linna ja valla piiril Olerexi tankla juures sõitis üks sõiduauto pühapäeval teelt välja ja lõhkus maanteeäärsed suunaviidad. Politseile selgitas autojuht, et kaotas roolis olles valvsuse ning avastas end järgmisel hetkel teelt väljas.

Nädalavahetusel tabasid politseinikud seitse liiga kiiresti maanteel sõitvat autojuhti ning ühe turvavööga kinnitamata juhi. Nad kõik võeti seaduses sätestatud korras vastutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles