Viljandis rõõmustas vaatlejaid punarind

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punarind, pilt on illustratiivne.
Punarind, pilt on illustratiivne. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Pühapäeva hommikupoolikul osales linnade linnuvaatluses Viljandis neli inimest ja nad nägid siin 26 linnuliiki. Ässliik, mida teistes linnades ei kohatud, oli punarind.

Vaatluspäeva koordinaator Tarvo Valker kirjutab ornitoloogiaühingu kodulehel, et üritusel lõi kogu Eestis kaasa 115 huvilist, kes tegutsesid 24 linnas.

Kui osavõtnud linnade ja vaatlejate arv oli sarnane eelmiste aastatega, siis kohatud liikide hulk jäi viimase paari aastaga võrreldes selgelt väiksemaks. Linnades märgati seekord 99 linnuliiki, mida on 16 liigi võrra vähem kui mullusel varajasel kevadel.

Kohatud liikide arv jäi tänavu tagasihoidlikumaks eeskätt võrdlemisi külma märtsi ja sellest tuleneva rändlindude hilisema saabumise tõttu. Siiski kohati mitmes linnas sookurgi, erinevaid hanesid, ristparte ning täheldati ka arvukat põldlõokeste rännet.

Enim liike, 65, märgati Tallinnas. Et madalamad siselahed on veel jääs, jäid paljude mereäärsete linnade tulemused võrdväärseks sisemaalinnadega. Nii järgnes pealinnale 54 liigiga hoopiski Tartu, edestades kaks liiki vähem kirja saanud Haapsalut. Kõige enam ässliike, koguni viis, saadi kirja Paldiskis.

Tarvo Valkeri sõnul kohati ka mitut väga põnevat liiki. Muu hulgas vaadeldi väikepütti, alki, krüüslit, nelja liiki kakke ning kaelus-turteltuvi. Sel hooajal tähelepanu köitnud urvalindude invasioon peegeldus ka linnade linnuvaatluses – liiki ei kohatud üksnes ühes linnas ning tema oluliselt harvemini ettesattuvat lähisugulast hele-urvalindu märgati seekord koguni viies linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles