Kerkiv elementmajade tööstus toob poisid Soomest koju tagasi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes ehitusettevõtjana tegutsenud Toomas Aavasalu rajab puidutööstuse Võhmasse. Pildil näitab ta krunti, millele kerkib tootmishoone.
Soomes ehitusettevõtjana tegutsenud Toomas Aavasalu rajab puidutööstuse Võhmasse. Pildil näitab ta krunti, millele kerkib tootmishoone. Foto: Elmo Riig

​Võhmas asutakse tõenäoliselt sügisel ehitama tootmishoonet, et hakata seal valmistama elementmaju. Tegevus algab seal parimal juhul järgmise aasta algul. Esiotsa asub tsehhis tööle viis või kuus meest, edaspidi peaks ettevõte paisuma vähemalt 20 töötajani. 

Ettevõtmist veab Toomas Aavasalu koos oma pojaga. Tema osaühing Finest Wood on seni tegutsenud Soomes. «Poisid on Soome firmades saanud elementmajade tootmise karastuse ja koolituse ning tahavad Eestisse tagasi tulla. Nii me mõned aastad tagasi asusime vedama projekti «Võhma poisid koju tagasi»,» rääkis Aavasalu. 

Majad Skandinaaviasse

Ettevõtja rõhutas, et seega on projekt poolsotsiaalne. Toetust oma ettevõtmisele loodab ta saada Võrtsjärve Leaderi meetmest, põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametist ning torustike ühendamiseks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt. Investeeringu kogusuurus on 700 000 eurot. Esialgse plaani kohaselt on selleks kavas võtta 500 000 eurot pangalaenu. Eelprojekt on valmis ja linnalt kesklinnas heas kohas maagi saadud. Krunt kuulub riigile.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles