Lossimägede lambad nõuavad mahemaad

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mullu oli lossimägede lambakarjas ligi 30 looma, siis tänavu on plaanis neid tuua poole vähem ja seda ikka seepärast, et neil aedikus toitu jätkuks.
Kui mullu oli lossimägede lambakarjas ligi 30 looma, siis tänavu on plaanis neid tuua poole vähem ja seda ikka seepärast, et neil aedikus toitu jätkuks. Foto: Elmo Riig

​Selleks, et nii siitkandi kui kaugema nurga rahvale palju heameelt valmistanud lambad võiksid ka tänavu Viljandi lossimägede nõlvu hooldada, peab too ala saama mahemaa tunnustuse.

«Forest Haldusel on põllumajanduspool mahe ja kui lambaid kusagile viia, peab see mahemaa olema,» rääkis osaühingu juhataja Urmas Suik. 

Linn küsib lammastele mahemaad  

Viljandi linnavalituse majandusamet rajas eelmisel aastal Viljandi lossimägede nõlvale Ranna puiestee äärde kaks lambaaedikut, kus ettevõte linnavalitsusega kokkuleppel oma lambaid karjatas. Käesoleval aastal on osaühing nõus uuesti umbes 15 lammast aedikusse tooma juhul, kui põllumajandusamet on kõnealuse maa tunnistanud mahedaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles