69 aastat tagasi. Karme Siberi-aastaid meenutatakse mälestuskivi ümber

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Ene Juurik ööl vastu 25. märtsi Siberisse viidi, oli ta vaid paar päeva olnud seitsmeaastane. Koju pääses ta kümme aastat hiljem.
Kui Ene Juurik ööl vastu 25. märtsi Siberisse viidi, oli ta vaid paar päeva olnud seitsmeaastane. Koju pääses ta kümme aastat hiljem. Foto: Valdo Ots / Sakala

​Reedel 76-aastaseks saanud Ene Juurik oli vaid kaks päeva olnud seitsmeaastane, kui püssimehed tõid tema ema keset ööd töölt koju, käskisid asjad pakkida ja lapsed riietada ning algas tee Siberisse.

Nüüd on Ene Juurik Memento liidu Viljandimaa piirkonna juht ja üks represseeritute ühingu eestvedajaid ning kutsub pühapäeval kell 14 kõiki inimesi Viljandi mõisa parki represseeritute kivi juurde, et meenutada 69 aasta eest Eesti rahva vastu toime pandud kuritegu.

1949. aastal Valgas elanud Ene Juurik on meenutanud, et magas tol ööl koos õega naabritädi juures. Tema kaks venda olid sõitnud koolivaheajaks maale sugulaste juurde ning ema oli tööl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles