Talve võlumaal jooksevad haukuvad neljaveolised

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakendi kiirus sõltub neljajalgsete vedajate arvust. Näiteks kuue koeraga võib see olla keskmiselt 15 kilomeetrit tunnis.
Rakendi kiirus sõltub neljajalgsete vedajate arvust. Näiteks kuue koeraga võib see olla keskmiselt 15 kilomeetrit tunnis. Foto: Priscilla Õmblus

​Paar minutit pärast seda, kui olen Lapimaa suusapuhkuse lõpuakordina suusad autosse surunud, luban endale, et naasen sinna niipea kui võimalik. Kuu hiljem ootan ärevusega lendu Soome kõige põhjapoolsemasse Ivalo lennujaama, et lisaks hiljutistele suusatõstukiga sõidetud kilomeetritele koguda neid koerarakendil.

Veidi enam kui kuu tagasi, kui läksime Lapimaale Levi ja Ylläse suusakeskusesse talvevõlusid nautima, võtsime selle üle tuhandekilomeetrise matka üheskoos sõpradega ette mööda maanteed ehk teisisõnu veetsime terve päeva hommikust õhtuni autos istudes ja tanklatoitu süües. Ligi kuu hiljem istusin Tallinnas lennukisse ja veetsin selles sisuliselt sama aja, mis kulub liinibussiga Tallinnast Tartusse sõitmiseks. Kui Tallinnas oli mõni üksik miinuskraad, siis peaaegu 1400 kilomeetrit põhja pool talve võlumaal valitses miinus 15 kraadi. Mõnusalt karge talveõhk paitas põski kohe, kui tiivulisest masinast väljusin.

Safari kuuditagused

Koerasafaril käies õnnestus mul tuttavaks saada Saariselkä piirkonna koerafarmi telgi- või õigemini kuuditagustega. Rahvusparkide keskel asuv turismiettevõte Saariselkä Husky & Co pakub lisaks koerarakenditele talviti turistidele elamusi ka põrisevatel mootorsaanidel ja kondimootoriga liikuvatel põhjapõtradel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles