«Seltsimees laps» jõudis kinno

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seltsimees laps» põhineb Leelo Tungla autobiograafilistel raamatutel. Nimitegelast kehastab Helena Maria Reisner. Kolmapäeval linastub film Centrumi kinos kell 16.15.
«Seltsimees laps» põhineb Leelo Tungla autobiograafilistel raamatutel. Nimitegelast kehastab Helena Maria Reisner. Kolmapäeval linastub film Centrumi kinos kell 16.15. Foto: Marko Saarm

Eile kinodesse jõudnud uue Eesti mängufilmi, ajaloolise draama «Seltsimees laps» võtetel osales massistseenides ligi 1000 inimest üle Eesti. Filmi peaosades on Helena Maria Reisner, Tambet Tuisk, Eva Koldits ja Harri Varik. Kaasa teeb ka kaks Ugala näitlejat: konduktoritädi Tiiut mängib Luule Komissarov ja onu Otti kehastab Aarne Soro. 

Peategelane, kuueaastase Leelo osatäitja Helena Maria Reisner osutus valituks enam kui 150 kuue- kuni üheksa-aastase tüdruku seast.

Režissöör Moonika Siimetsa esimene täispikk mängufilm põhineb kirjanik Leelo Tungla autobiograafilistel romaanidel «Seltsimees laps ja suured inimesed» ning «Samet ja saepuru». Paralleelselt filmiga valmis kirjanikul triloogia viimane osa «Naisekäe puudutus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles