Tõeline naine, kes upub oma rollidesse (1)

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu Meriste
Triinu Meriste Foto: Kristi Markov

Lähedased kirjeldavad Ugala näitlejat Triinu Meristet kui kirglikku naist, kes läheb nii töös kui eraelus teemadega süvitsi. Üks tema hingega tehtud töö on valgusvihku sätitud tänavusel teatriauhindade jagamisel: ta on Lady Torrance’i rolli eest Ingomar Vihmari lavastatud Tennessee Williamsi näidendis «Orpheus allilmas» valitud aasta naisnäitleja auhinna nominentide sekka.

Seda, kust Triinu Meriste näitlejapisiku sai, ei oska abikaasa, näitleja ja lavastaja Peeter Tammearu öelda. «Tean ainult, et ta käis Tartus mingis rahvateatris. Üks märgiline lugu tuleb meelde küll: lapsepõlves olevat Triinu magamistoa seinal täiesti juhtumisi olnud minu esimese lavastuse «Lihtsalt liha» plakat.»

On ilmselge, et ühise elukutse esindajad toovad töö koju kaasa ning arutamist jagub ka hilisteks õhtutundideks. Nõu siiski Meriste mehelt ei küsivat. «Pigem olen mina see uurija, kui on vaja näha naise vaatenurka mõnele teemale,» nendib Tammearu ning kinnitab, et tema abikaasa on üks kõva töötegija. «Ta võtab kõiki oma osasid maru tõsiselt. Õnneks on tal olnud ka suuremaid ja tõsisemaid asju, nagu «Triumfikaar», «Anna Karenina», «Onu Vanja» või «Niskamäe kired». Lady Torrence’i rollis ta aga ikka lausa sees elanud. See on talle väga oluline. Ka lavastaja Ingomar Vihmar kiitis, et Triinuga on väga hea koos töötada.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles