Nädala foto. Salongist läbi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Käest kätte käivate asjadega võib lihtsasti juhtuda, et ajahammas pureb neid valusamalt kui ühe peremehe valduses püsivat vara. Võtame või Sakala sõbra tiitliga kaasas käiva rändskulptuuri «Lehelugeja». Päris kindlasti pole ükski kuju hoidjatest seda konserviavajana või raamaturiiuli toestusena kasutanud, ometi on see aastate jooksul isegi pooleks läinud – siis on see küll korralikult kokku liimitud.

Nagu tähendas eelmisel aastal Sakala sõbraks valitud Raimo Ronimois (vasakul), on «Lehelugejal» olnud nii raju elu, et see on muu hulgas mõjunud tema juuksekasvule ja juuksed olid pealael kaunis hõredaks jäänud. Selle iluvea otsustas ta parandada, enne kui kuju Sakala peatoimetaja Hans Väre valvsa pilgu all Viljandi abilinnapeale Kalvi Märtinile (paremal) edasi andis. «Me käisime salongist läbi,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles