Järvejooks tutvustab kodulehel lühilugudega legende

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järvejooks avaldab oma kodulehel lugusi pika traditsiooniga jooksupeo legendidest. Viimane neist räägib Lilian Estornist.
Viljandi järvejooks avaldab oma kodulehel lugusi pika traditsiooniga jooksupeo legendidest. Viimane neist räägib Lilian Estornist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ümber Viljandi järve jooksu korraldusmeeskond tutvustab sel kevadel kodulehel lühikeste lugudega jooksu legende. Et 1928. aastal alguse saanud järvejooks on Eesti vanim rahvaspordivõistlus, siis legende jagub ja neil on omakorda lugusid, mida meenutada.

Seni on jooksu kodulehel avaldatud neli huvitavat lookest, viimatine neist kõneleb maakonna spordirahvale hästi tuntud jooksu- ja suusahuvilisest Lilian Estornist.

Lugu «Päri naine Lilian Estorn aitas oma kuulsal tädil jooksu võita» algab sedasi: «Kui ümber Viljandi järve jooksule läbi aegade esimese naisena startinud Laine Erik 1968. aastal päev enne starti rajal luuret tegi, abistas teda toona 12-aastane sugulane Lilian Estorn, kes koos tädiga järvele ringi peale tegi. Tegelikult oleks Lilian Estorn võinud oma sportlike võimete poolest juba toona startida, aga kulus veel 15 aastat, enne kui Eesti suusakoondisesse kuulunud Estorn esimest korda starti asus.»

Täispikkuses lugu saab lugeda on siin.

Veel on aadressil viljandijarvejooks.ee lugu «Rekordnaisele oli ümber Viljandi järve jooks elu teine võistlus», milles on juttu kõige rohkem kordi ümber Viljandi järve jooksul osalenud naisest, 71-aastasest Leili Teevälist. Artikkel «Künnimeister aitas Viljandi jooksumeistril võita» kõneleb 1979. aastal jooksu võitnud ning palju aastaid korraldusmeeskonda kuulunud Urmas Müürist.

Legendide sarja avalugu pajatab mehest, kes läinud aastal lõpetas jooksu 50. korda, ent on seni kaheksast selle künniseni jõudnud mehest ainus, kes on kahel korral olnud ka jooksu võitja. Lugu tartlastes Vladimir Heerikust kannab pealkirja «Kahekordne võitja on ümber järve jooksnud 50 aastat»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles