Sinist saali valgustab uhke lühter

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda oli lühtrit võimalik uudistada 24. veebruaril saalis peetud vallajuhtide vastuvõtul.
Esimest korda oli lühtrit võimalik uudistada 24. veebruaril saalis peetud vallajuhtide vastuvõtul. Foto: Elmo Riig

​Suure-Jaani Kondase maja sinist saali ehib uhke lühter, mille valmimiseks koguti raha ligi kolm aastat. Lühtri tegid valmis klaasikunstnik Eili Soon ja metallikunstnik Kristjan Sisa. Teose ametlik avamine on 31. märtsil.

Omalaadse valgusti idee oli õhus olnud juba pikemat aega ning kui Anneli Kundla kultuurimaja direktorina ametisse asus, hakkas ta selle elluviimisega ka tegelema.

«Soovisime kindlasti, et saal tuleks sinine,» selgitas Kundla, kes nüüd on uues ametis Viljandimaa rahvakultuuri spetsialistina. «Esimeses projektis oli see ette nähtud heledates toonides, heledaid saale on aga küll ja küll. Vahepeal käis läbi mõte teha see mustaks, aga seegi jäeti kõrvale. Tumesinine on aga väga väärikas värv.»

Saali sobiva lühtri heaks kuulutati välja korjandus juba 2015. aasta jõulukontserdi ajal, selleks ajaks olid kunstnikud valmis saanud ka valgusti joonised. Selgus, et klaasdetaile on sada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles