Linnapea näeks müüki pandud Viljandi mõisas vallamaja (1)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi mõisa peahoone, mis valmis 1878. aastal Oswald von Ungern-Sternbergi ja tema isa eestvedamisel, otsib nüüd inimest, kes selle uuesti ellu ärataks. Viimati tegutses hoones politseiprefektuur.
Viljandi mõisa peahoone, mis valmis 1878. aastal Oswald von Ungern-Sternbergi ja tema isa eestvedamisel, otsib nüüd inimest, kes selle uuesti ellu ärataks. Viimati tegutses hoones politseiprefektuur. Foto: Elmo Riig

​Lahe Kinnisvara pakub müügiks 140 aastat tagasi ehitatud Viljandi mõisa peahoonet ehk Viljandi lossi, kus on enamasti säilinud algne plaanilahendus ning koos sellega siseviimistlus.

Alles on seina- ja laekarniisidega peegellaed, lühtrirosetid saalis ja hallis, laiadest laudadest parkett kabinetis, ahjud ning tahvel- ja tiibuksed. Kõige selle omanikuks võib saada 320 000 euro eest, mis on ajaloolise hoone müügihind.

Muinsuskaitseameti Viljandimaa vaneminspektori Anne Kivi teada tärkasid lossi müümise mõtted juba siis, kui eelmine omanik siit ilmast lahkus. Pärija Kristjan Saar on ka ise Sakalale öelnud, et pole selge, mida mõisahoonega peale hakata, ja kui mõni inimene tuleks lagedale hea pakkumisega, müüks ta selle maha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles