Norra võngetest sündis viljandimaine rõivabränd

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõivabrändi loojal Helen Akenpärgil on kaks vahvat last Leelo ja Uku, kes hea meelega fotomodellina poseerivad.
Rõivabrändi loojal Helen Akenpärgil on kaks vahvat last Leelo ja Uku, kes hea meelega fotomodellina poseerivad. Foto: Maritta Anton

​Nii mõnelegi võib tulla üllatusena, et maskuliinsevõitu nimega Suure-Jaani osaühingu Vilde & Voldemar tootevalikust leiab hoopis pehmeid villaseid kudumeid, mis on näputööna valminud kõige pisematele.

Vilde & Voldemari rõivabrändi looja Helen Akenpärg otsustas just villaste esemete kasuks, sest need sobivad suurepäraselt Eesti kliimasse.

«Vill on hea, sest reguleerib temperatuuri ja sobib ka allergikutele. Ta on vastupidav ja keskkonnasäästlik. Pealegi pole villast rõivaeset vaja tihti pesta – piisab, kui paned selle õue tuulduma ja see on jälle nagu uus,» nentis Akenpärg ning lisas, et paljudele on jäänud mulje, justkui saaks villaseid asju kasutada vaid talvekuudel, aga tegelikult on see võrratu materjal ka suviti. «Külma ilmaga hoiab vill sooja, sooja ilmaga ei lase üle kuumeneda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles