Naerusuine pingutus tagas iluvõimlejatele väärt auhindu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Vister teenis Viljandis peetud võistlusel teise koha rõnga- ja kolmanda kurikakavas.
Liisi Vister teenis Viljandis peetud võistlusel teise koha rõnga- ja kolmanda kurikakavas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti noorte iluvõimlejate paremik näitas nädala eest Viljandi publikule oma oskusi. Kohalikel oli põhjust rõõmustada, sest «Lootuste karika» finaalis noppisid Viljandi spordikooli õpilased kõrgeid kohti.

Siinse spordikooli ja klubi Meetrum iluvõimlemistreeneri Kersti Petersoni sõnul olid tublid kõik viljandlased. «Ainuüksi finaali pääsemine on märkimisväärne saavutus ja selle poolest oli meil aasta eriti edukas,» kõneles treener.

«Lootuste karika» nime kandval mõõduvõtul selgitati finalistid kahe konkurentsitiheda eelvõistluse kaudu. Nii mõneski klassis ulatus osalejate arv üle 60. «Finaali said ainult etappidel kümne sekka pääsenud iluvõimlejad,» seletas Kersti Peterson.

Laupäeval ja pühapäeval Viljandis finaalis ülesastunute seas oli siinse treeningrühma tüdrukuid 12. Juhendaja jutu järgi ei õnnestunud ainult ühel viljandlannal tänavu lõppvõistlusele jõuda.

Iluvõimlejate tugevaimas ehk A-grupis tegi kaasa neli siinset tüdrukut ning kolm neist olid vähemasti korra autasustatavate seas. Kodupubliku ees noppisid kõrgeima koha 2001. aastal sündinud Johanna Christina Peterson ja Maria Elisabeth Soonik, kes pälvisid vabakavas kaks säravaimat karikat.

«Johanna Christina ülekaal vabakava elementides oli üpris veenev ning Maria Elisabethi etteaste oli samuti korralik,» kiitis Kersti Peterson. Mõlemad tüdrukud sooritasid treeneri kinnitust mööda hästi vahenditega kavad, aga kahjuks lipsas neil sisse eksimusi, mis tihedas konkurentsis esikolmikusse pääseda ei võimalda.

Viljandimaa viimaste aastate edukaim iluvõimleja Liisi Vister oli seekord tugevaimas rühmas, 1998. aastal sündinute seas rõngakavas teine ja kurikakavas kolmas. Treeneri sõnul ei jäänud Liisi Visteril poodiumikohast kuigi palju puudu ka lindiharjutuses, kuid tema head esitust varjutas lindisse tehtud sõlm. «Üldiselt esines Liisi hästi, kuid tal on tänavu olnud võistlustel veidi häälestumisprobleeme,» möönis ta.

B-grupis, kus osalejad esitasid kohtunikele vaba- ja vahendikava, olid seekord Viljandi tublimad teise koha saanud Keliis Lillemets ning kolmandaks tulnud Cathlyn Eirand ja Grete-Liis Kändma.

Iluvõimlejate edukas hooaeg lõpeb rahvusvahelise välisvõistlusega: 27.—29. maini peetakse Portugalis Almadas «Tigra 2011 Tournament».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles